Intervaller

Intervaller skal der til for at få masser af tempo i sit løb.
Det kan være en gang om ugen hvor man efter opvarmning tager eks.  5 til 6 x 800 meter i et tempo der svarer til hvis man skulle løbe en 5 km konkurrence. Og bagefter skal man selvfølgelig sørge for at få jogget godt af igen. Det er vigtigt med opvarmning før man laver intervaller, så kroppen rigtig kan blive klar og forberedt på at den nu skal til at yde max, og samtidig så reducerer opvarmningen risikoen for skader.

Intervaller kan have mange forskellige sammensætninger. men fælles for dem alle er at man over en bestemt distance eller tid skal løbe væsentlig hurtigere end man ellers plejer at gøre, efterfulgt at en periode hvor man slapper af (går let rundt) eller får farten meget ned (aktiv pause)

Jo kortere Intervallerne er jo højere skal farten også være (en tommelfinger regel) og kortere skal pausen også være.(dog ingen regler uden undtagelser, man kan faktisk hvis man er på højt niveau løbe korte HURTIGE intervaller og holde LANGE pauser, for igen at kunne løbe HURTIGT på næste interval) De helt korte intervaller er primært for at øge tempoet på korte distancer.
Og når det er lange intervaller som eks fra 1500 til 3000 meter så er det primært for at øge tempoet på lange distancer som ½ og hel Marathon.

Eksempler på Intervaller:
10 x 30 – 30 = 10 gentagelser – 30 sek HURTIG løb – 30 sek pause
4 til 10 x 200 meter + 1 min pause
4 til 8 x 400 meter + 1 min pause
3 til 6 x 800 meter + 2 min pause
3 til 6 x 1000 meter + 3 min pause
3 til 6 x 1000 meter, hver Interval skiftes med 1000 meter rolig Jogging.

Og der findes mange mange flere forskellige sammensætninger, kun fantasien sætter grænser.
Korte intervaller = højt tempo + Mange gentagelser
Lange intervaller = ikke helt så højt tempo + færre gentagelser